Multifunctionele bedrijfsunits in Appelscha
Centraal gelegen in de drie noordelijke provincies

Bedrijfsunits gebouw 1

Let op: de units in gebouw 1 zijn allen verkocht.

 

Grondwerk

Alle voor de nieuwbouw van de bedrijfsunits benodigde ontgravingen en aanvullingen binnen de erfgrens. Grond vrijkomend bij ontgravingen zal zo veel mogelijk over het perceel verspreid worden en indien nodig afgevoerd worden.

 

Riolering

De Bedrijfsunits worden voorzien van een gescheiden riolering stelsel. Dit wil zeggen dat het regenwater en het afvalwater afzonderlijk van elkaar worden afgevoerd op de openbare voorzieningen Zowel binnen- als buitenriolering wordt uitgevoerd in kunststof (pvc) buizen.

 

Buitenriolering

De buitenriolering betreft alle regenwater afvoeren van de bedrijfsunits en de straatkolken in de erfverharding. Exacte uitvoering van de buitenriolering conform nader te bepalen riolering schema. De kunststof rioleringsbuizen worden voorzien van de nodige ontstoppingstukken en erfscheidingsputten.

 

Binnenriolering:

Alle in de bedrijfsunit riolering behoevende voorzieningen worden aangesloten op het kunststof riolering stelsel. Alle horizontale riolering op de beganegrondvloer wordt weggewerkt onder de betonvloer, onder voldoende afschot. Alle in de bedrijfsunit benodigde riolering boven de beganegrondvloer wordt als opbouw leidingwerk uitgevoerd.

Opgesomd betreft het de volgende afvoeren; het toilet en fontein (opbouw leidingwerk) in de toiletruimte, de overstort van de Cv-installatie (optioneel).

 

Bestrating

Rondom het bedrijfsverzamelgebouw wordt een gezamenlijke erf verharding aangebracht. De omvang van de erfverharding staat gelijk aan het toebedeeld oppervlak van desbetreffende bedrijfsverzamelgebouw. De straat wordt opgebouwd uit betonnen straatstenen met afschot naar straatkolken op nader te bepalen plaats. De omvang en uitvoering van de straatverharding conform situatietekening. Alle op het perceel onverharde oppervlakken worden geëgaliseerd met grond welke vrijkomt bij het ontgraven van de gebouwen.

 

Fundering

De bedrijfsunits worden gefundeerd middels een gewapend betonnen funderingsbalk op de vaste grondslag. De exacte omvang van de fundering wordt bepaald door de constructeur.

 

Betonvloer

De betonvloer wordt gestort op een verdicht en geëgaliseerd zandbed. Onder de betonvloer zit een drukvaste isolatie met een warmteweerstand (Rc-waarde) van 3,50 m2k/w. De vloeren worden glad gevlinderd en voorzien van benodigde dilataties. Ter plaatse van de overheaddeuren wordt in de vloer een thermisch verzinkte garagestrip ingestort.

Exacte omvang van de betonvloer door de constructeur te bepalen.

 

Hoofddraagconstructie

De hoofddraagconstructie van het bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit een stalen skelet. Het stalen skelet wordt gecoat, kleur Ral 7016 antracietgrijs. In de staalconstructie zijn de nodige voorzieningen opgenomen voor de overheaddeuren en de optionele betonnen of houten verdiepingsvloeren. Maatvoering en profilering van de staalconstructie door de constructeur te bepalen.

 

Buitenwanden

Het stalen skelet wordt verticaal afgesloten met stalen sandwichpanelen. De panelen hebben aan de binnen- en buitenzijde een aan profiel gezette staalplaat met een kern van PIR-schuim. Blinde bevestiging van de panelen rechtstreeks op de staalconstructie.

De panelen hebben een Warmteweerstand (Rc-waarde) van 4,50 m2k/w. De panelen worden conform tekening in twee verschillende kleuren geleverd, antracietgrijs en geel/rood. Exacte kleurnummers en profilering nader te bepalen. De binnenzijde van de panelen worden voorzien van standaard profilering kleur wit. De dakranden en buitenhoeken worden afgewerkt met bijpassend zetwerk. Aan de onderzijde bij de aansluiting met het maaiveld wordt een in kleur bijpassende lekdorpel toegepast.

 

Gevelkozijnen, ramen en deuren

De bedrijfsunits worden voorzien van vlakke aluminium gevelkozijnen in de kleur antracietgrijs, RAL 7016. Alle kozijnen worden voorzien van de nodige tocht- en afdichtingsprofielen. De kozijnen worden gemonteerd op 18 mm watervast multiplex. De montagespeling van het kozijn wordt afgedicht met Purschuim en afgewerkt met een afwerklat. De glasvlakken worden uitgevoerd in HR++ isolatiebeglazing. Voor de benodigde ventilatie in de gebouwen worden ventilatieroosters aangebracht. Deze ventilatieroosters worden aan de bovenzijde van het glas in het kozijn opgenomen.

De deuren en ramen worden voorzien van standaard aluminium hang en sluitwerk welke voldoet aan de eisen gesteld in het handboek politiekeurmerk veilig wonen. De deuren worden voorzien van cilinderbediende sloten, standaard worden drie sleutels bijgeleverd.

 

Overheaddeuren

De bedrijfsunits worden voorzien van een overheaddeur met afmetingen van respectievelijk 350 x 300 cm (bxh) en 400 x 400 cm (bxh) conform tekening. De deuren zijn voorzien van een automatische bediening met standaard twee afstandsbedieningen. Daarnaast is de deur op de schakelkast naast de deur te bedienen. In geval van (stroom)storing is de overheaddeur handmatig te bedienen.

 

Daken

Het platte dak van de het gebouw wordt opgebouwd uit geprofileerde staalplaat die opgelegd wordt op het stalen skelet. Het dak wordt aan de bovenkant geïsoleerd en vervolgens voorzien van een dubbele laag bitumendakbedekking. De onderste laag dakbedekking wordt mechanisch bevestigd aan de stalen dakplaat. De tweede laag wordt volledig gebrand over de eerste laag. Het dak heeft een totale warmteweerstand (Rc-waarde) van 6,00 m2k/w.

 

Binnenwanden

De wanden die de bedrijfsruimten met elkaar scheiden worden uitgevoerd in kalkzandsteen 150mm. De kalkzandsteen elementen worden onderling verlijmd. Naderhand worden de wanden niet voorzien van een afwerklaag als zoals stucwerk.

 

De lichte scheidingswanden van het toilet worden opgebouwd in houtskelet met de volgende opbouw:

 

  • Houten regelwerk
  • Steenwolisolatie tussen de regels
  • Gipsplaat 12,5 mm aan de binnenzijde van het toilet
  • Tegels 15 x 20 cm wit tot 1200 mm hoogte
  • Multiplex 18 mm aan de buitenzijde van het toilet

 

Het toilet wordt voorzien van een wit gecoat stalen montagekozijn. De deur wordt uitgevoerd in opdek uitvoering met wit kunststof toplaag, en standaard aluminium deurbeslag. De vrije doorgang van de deur is 900 x 2300 mm.

 

Installatiewerk

De bedrijfsunits worden voorzien van standaard meterkasten met de nodige invoeringen van de nutsbedrijven. De meterkast wordt uitgevoerd volgens geldende voorwaarden van de nutsbedrijven.